Rørfornying utført av SpyleXperten

5 tips for å komme i gang med rørfornying

Rørfornying er en kostnadseffektiv metode for å rehabilitere gamle og skadede rør uten behov for omfattende graving. Det kan forlenge levetiden på rørsystemet opptil 50 år og muligens lengre. Det er også en miljøvennlig løsning da det reduserer behovet for graving og utskifting av rør som dermed reduserer avfall og forurensning. Men hvordan går man frem i prosessen for rørfornying?

1. Har du behov for rørfornying?

Det første steget er å identifisere typiske tegn som indikerer behov for rørfornying. Ved å oppdage disse problemene tidlig kan man unngå mer omfattende skader og kostbare reparasjoner. Typiske tegn kan være:

 • Hvis du stadig opplever at rørene blir tette.
 • Vannlekkasjer, spesielt på uvanlige steder.
 • Ubehagelige lukt fra avløp eller rørsystemet.
 • Vedvarende lavt vanntrykk.
 • Flekker eller vannskader på vegger eller gulv
 • Hvis vannet som kommer ut av kranene er rustfarget.
 • Gamle rør, spesielt de som er mer enn 40-50 år gamle, er utsatt for skader.
 • En uforklarlig økning i vannregningene kan skyldes lekkasjer.

2. Bestill rørinspeksjon

Ikke alle rør passer til rørfornying. Bestill profesjonell rørinspeksjon som kan identifisere problemområder og vurdere rørenes generelle tilstand med spesialutstyr. De kan rådføre deg om veien videre. Hvis rørene dine egner seg for rørfornying, kan du planlegge prosessen effektivt med en ekspert slik at alle skader blir reparert.

3. Velg riktig metode

Det finnes flere metoder for rørfornying. Valget av metode avhenger av rørmateriale, skadens omfang, og tilgjengelig budsjett. Konsulter med en profesjonell for å finne den mest hensiktsmessige metoden for ditt rørsystem. De ulike metodene er:

 • Strømpeforing, eller Cured-In-Place Pipe (CIPP), innebærer å føre en fleksibel strømpe innsatt med epoxy / epoksy inn i det eksisterende røret. Strømpen blåses eller trekkes på plass og herdes deretter for å danne et nytt, holdbart rør inne i de gamle rørene.
 • Sprayforing innebærer å spraye en spesiell epoksybelegg inne i rørene for å skape en ny, glatt overflate. Dette forhindrer korrosjon og tetter små lekkasjer og sprekker, egnet best for mindre reparasjoner og vedlikehold.
 • Punktreparasjon brukes for å reparere spesifikke, lokaliserte skader i rørsystemet. En liten seksjon av røret repareres ved hjelp av en tilpasset foring, som er en mindre omfattende operasjon enn fullskala rørfornying.

4. Bruk kvalifiserte fagfolk

Rørfornying krever spesialisert kunnskap og erfaring. Det er derfor viktig å velge kvalifiserte fagfolk med dokumentert erfaring i rørfornying. Profesjonelle sikrer at arbeidet utføres med riktig utstyr og metoder som forhindrer kostbare feil og reparasjoner. Arbeidet fullføres også raskere og mer effektivt, noe som sparer deg for tid og penger på lang sikt. Fordelen med profesjonelle tjenester er at de kommer med garanti på arbeidet som utføres, noe som gir deg trygghet. I tillegg er de forsikret, noe som beskytter deg mot eventuelle skader eller uhell som kan oppstå under arbeidet.

5. Foreta vedlikehold og forebygging

Etter fullført rørfornying er det viktig å vedlikeholde rørsystemet regelmessig for å forhindre nye skader og forlenge levetiden på rørsystemet. Det viktigste tipset er å KUN bruke papir i do/avløp. Bruk toalettpapir som er laget for å løse seg rask opp i vann, og fornuftig mengde toalettpapir for å unngå overbelastning av rørsystemet.

Ved å følge disse tipsene sikrer du at prosessen for rørfornying går smidig og effektivt. Rørfornying er en smart investering som kan spare tid og penger, beskytte miljøet og øke verdien på boligen. Et moderne og velfungerende rørsystem er attraktivt for potensielle kjøpere og gjør boligen din mer ettertraktet på boligmarkedet.

Del gjerne innlegget vårt i sosiale medier:

Nyeste innlegg