Utfresing av gren ved rørfornying- RørfornyingsXpereten

5 enkle råd for å unngå tette rør og avløp

Tette avløp er frustrerende. Ikke bare kan det føre til dårlig lukt, men det kan også bli dyrt om det ikke håndteres riktig. Tette rør kan skje i enhver husholdning, men med litt forebygging kan mange problemer unngås. Derfor har vi samlet noen enkle og effektive tips for å holde dine rør og avløp rene og problemfrie.

1. Bruk slukrist og avfallskurver

Visste du at hår er en av de vanligste årsakene til tette rør og avløp? Matrester og andre faste partikler kan også lett samle seg i avløpet og forårsake blokkeringer. Med siler eller avfallskurver i avløpet fanger man opp matrester, hår og andre faste partikler. Tøm silene regelmessig i søpla for å forhindre oppbygging.

2. Unngå fett og olje i vasken eller i do

Fett og olje stivner når de kjøles ned, og når det helles i vasken kan de feste seg til innsiden av rørene. Over tid bygger det seg opp og fører til blokkeringer i rørene. Før du vasker stekepannen eller gryter, tørk dem først med tørkepapir og kast det i søpla. Om du har masse frityrolje kan du la det avkjøle seg før du siler oljen tilbake i flasken eller i en brusflaske som du så kaster i søpla.

3. Ikke kast ikke-nedbrytbare materialer i doen

Materialer som tannpirkere, våtservietter, bind, bleier og bomullspinner brytes ikke ned i vann og kan forårsake store problemer i kloakksystemet. Det er ikke så mange som vet det, så sørg for at alle i husholdningen vet hva som ikke skal kastes i doen. Det er kun toalettpapir som skal skylles ned i doen, da det er designet for å brytes ned i vann.

4. Skyll regelmessig med varmt vann

Såperester, fett og kalk kan bygge seg opp over tid og føre til blokkeringer. Bruk mindre såpe og vurder å installere et kalkfilter hvis du bor i et område med hardt vann. Skyll avløpene med varmt vann en gang i uken for å smelte og skylle bort fett og såperester som har samlet seg i rørene, for å unngå tette rør.

5. Unngå sterke avløpsrensere

Regelmessig vedlikehold er nøkkelen til å unngå tette avløp. Mange tyr til sterke avløpsrensere for å løse tette avløp, men disse kjemikaliene kan være farlige å håndtere. Sterke kjemikalier er skadelig for rør og miljøet over tid. Dette kan føre til ekstra kostnader da profesjonelle rørleggerhjelp og reparasjoner er dyrere enn å foreta riktig vedlikehold. Bruk heller en blanding av natron og eddik for å rense avløpene. Hell en kopp natron etterfulgt av en kopp eddik ned i avløpet, vent noen minutter og skyll deretter med varmt vann. Dette vil bryte ned oppsamlede rester uten å skade rørene.

Følger du disse enkle tipsene, kan du unngå de fleste tilfeller av tette avløp. Om du opplever tilbakevendende tette rør, dårlig avløp og ubehagelig lukt, burde du kontakte profesjonell spyling og rens av tette avløp. De har spesialutstyret som fjerner blokkeringer og oppbygging som ikke skader rørsystemet. Denne metoden spare deg for tid og kostnader, ettersom blokkeringer og oppbygging kan føre til kostbare lekkasjeskader, reparasjoner og utskiftninger av rør.

Del gjerne innlegget vårt i sosiale medier:

Nyeste innlegg